Komentāri

Persiku ievārījums

Persiku ievārījums

No Periana nopirkām 10 kg persiku, lai pagatavotu ievārījumu. Kauls un miza zaudē 1/5 no sava svara. Atlikušo liek vārīt ar vienādu daudzumu cukura. Gatavošanas laikā maisījums zaudē 1/4 no sava svara.

Cik kg ievārījuma iegūst?

Ja es gribētu iegūt 3 kg ievārījuma, cik kg persiku man būtu nepieciešami?

Risinājums

Ar 10 kg persiku tiks pagatavoti 12 kg ievārījuma.

10 kg - 1/5 = 10/5 = 2
10 - 2 = 8 kg
8 kg + 8 kg cukura = 16 kg
16 kg - 1/4 = 16/4 = 4 kg
16-4 = 12 kg ievārījuma.

Lai saražotu 3 kg ievārījuma, būs nepieciešami 2,5 kg persiku.

Lai zinātu persikus, kas nepieciešami 3 kilogramu ievārījuma pagatavošanai, mēs izmantojam trīs noteikumus:
Jā 10 kg persiku - 12 kg ievārījuma
X kg persiku - 3 kg ievārījuma

X = 3 · 10/12 = 2,5 kg persiku, lai pagatavotu 3 kilogramus ievārījuma.


Video: Decomposition of the Peach Jam - time lapse dżem brzoskwiniowy Łowicz - pleśń (Jūnijs 2021).